Jsou Vaši mazlíčci opravdu šťastní ?
02.12.2019 14:03
Kdysi v pradávných dobách, kdy psy a kočky ještě žili divoce, museli se o své štěstí postarat dočista sami. Tento jejich pocit tehdy zcela závisel na tom, zda měli přes den kliku a cosi ulovili, či zda se jim alespoň něco malého k snědku podařilo štípnout svému sousedovi. Tato divoká léta jsou již nenávratně pryč a tak dnes vesměs naši vykrmení miláčkové blahosklonně kynou v našich aviváží navoněných postelích. Otázka dne tedy zní: Jsou naši mazlíčci u nás opravdu šťastní?
Samozřejmě, že nám je všem jasné, že když se naše zlatíčka přes den moc nehýbají, není pro ně dobré trvale je přecpávat čímkoliv. Méně již ale věnujeme pozornost tomu, kam se náš milovaný kamarád poděje k odpočinku. Někdy mu musí stačit složená deka někde u zdi, jindy jsme zase nadšení tím, že se s námi snaží celý večer mačkat na gauči, a při nejlepším mu někde zakoupíme levný asijský hadrový či proutěný pelech, který ale vůbec neodpovídá jeho hmotnostním ani velikostním proporcím.
 
Je všeobecně známou skutečností, že pejsci i kočičky prospí až tři čtvrtiny dne a proto se za nějaký čas nemůžeme divit, že náš ve spánku dlouhodobě přikrčený mazlíček začíná trpět, stejně jako někteří lidé, bolestmi páteře, což následně může vyústit až v jeho natrvalo omezenou pohyblivost.
 
Je proto velmi důležité, aby prostor, který trvale vymezíme našemu mazlíčkovi k odpočinku, byl v klidném místě bytu, tedy stranou od nejfrekventovanějších domácích tras. Co se týče dostatečné velikosti odpočinkového prostoru, postačí přibližně místo definované opsáním obrysu na boku rovně ležícího zvířete. V neposlední řadě nesmíme zapomenout ani na optimální pružnost podložky. Měla by být zhruba taková, jako jsme zvyklí u podobných zařízení pro člověka: „říká hlavní designér značky SKYWANDER.cz, ing. Miloslav Lachout, který již přes dvacet let navrhuje optimální dřevěné pelíšky, postýlky a sedačky pro pejsky a kočičky z celé Evropy.“
 
Tyto výrobky jsou navíc velmi zajímavé svým originálním designem a díky své barevné pestrosti a praktickým doplňkům, mohou skvěle podtrhnout osobitý styl vašeho domova.
 
Váš miláček snad bude mít ke štěstí zas o malinký kousek blíž :-)
Bohužel nebyly žádné fotografie nalezeny.
ZPĚT