PELÍŠKY PRO PSY značky SKYWANDER v časopisu Chatař Chalupář 4/2015
02.12.2019 14:02
Je všeobecně známou skutečností, že pejsci prospí až tři čtvrtiny dne. Máte pro svého čtyřnohého kamaráda speciální pelíšek, nebo jen složenou deku někde v koutě?
Naši čtyřnozí miláčkové se přes den moc nehýbají a většinu času spí. Pokud se však dlouhodobě musí ve spánku krčit, začínají trpět, stejně jako někteří lidé, bolestmi páteře, které mohou vyústit až v trvale omezenou pohyblivost. Je proto velmi důležité, aby prostor, který pejskovi vyhradíme k odpočinku, byl v klidné zóně, stranou od nejfrekventovanějších domácích tras a byl dost velký. „Postačí přibližně místo definované opsáním obrysu na boku rovně ležícího zvířete. Nesmíme také zapomenout na optimální pružnost podložky. Měla by být taková, jako jsme zvyklí u matrace pro člověka,“ radí hlavní designér značky SKYWANDER.cz Ing. Miloslav Lachout, který již přes dvacet let navrhuje optimální dřevěné pelíšky, postýlky a sedačky pro pejsky a kočičky z celé Evropy. Důležitým kritériem výběru je i snadná údržba. Pelíšek by měl být vyroben tak, aby šel snadno rozebrat, vyluxovat, případně omýt. Textilní části by se měly dát vyprat.
Pelíšky a boudičky se často nabízejí ve více velikostech, stejně jako podložky a matrace, takže si každý vybere tu, která bude jeho zvířátku vyhovovat. Praktickým doplňkem psí postýlky je ochranný pratelný přehoz, který zabrání znečištění, například při špatném počasí. *
 
www.skywander.cz, www.peliskydog.cz, www.zverokruh.cz, www.petbed.cz, www.jkanimals.cz
Foto popis| 1 Pelíšek s oboustrannou výměnnou poduškou, 398 Kč (JK Animals) 2 Pelíšek Pedbed Milo připomíná komfortní křesílko, 2 890 Kč (Petbed) 3 Pohovka Leontina ve tvaru lenošky může být potažena látkou nebo umělou kůží. Je vhodné doplnit ji ochranným přehozem, 2 680 Kč (SkyWander) 4 Pelíšek Dog house s pohodlnou vnitřní vystýlkou, 680 Kč (Hobby Dog) 5 Matrace Ovál hnědé packy je vysoká 15 cm, 750 Kč (Hobby Dog) 6 V dřevěné postýlce Besi se bude dobře spát pejskům i kočkám, 1 918 Kč (SkyWander) 7 Postýlka Meggie pro těžší psy, 2 136 Kč (SkyWander) 8 Bouda – Hnědá, kosti, z odolného materiálu, má odepínací střechu, 850 Kč (Hobby Dog)
 
 
Zdroj: Chatař & chalupář Autor: MARTINA LŽIČAŘOVÁ | FOTO: ARCHIV FIREM
 
NEWTON Media, a.s. Copyright (c) 2015
Zdrojem zpráv je Časopisy pro volný čas s.r.o., Copyright (c) 2015
 
Elektronický archiv časopisu Chatař & chalupář spravovaný společností NEWTON Media, a.s.
http://chatar-chalupar.newtonit.cz http://www.chatar-chalupar.cz
Bohužel nebyly žádné fotografie nalezeny.
ZPĚT